Wade Guyton

proportional_620_30GUYTON-articleLarge
Wade Guyton at his studio in front of a work produced by an inkjet printer on linen, which will be part of his midcareer survey at the Whitney Museum. / Karsten Moran

 

Wade Guyton és el que anomenaria els pintors del s.XXI. Res de tenir tallers plens de pots, records de tribus africanes o llatines, cartells de pintors italians i alguna revista de noies operades i molt pujada de to. Els tallers dels nous pintors són nets, polits i l’olor de l’ambient és una barreja de paper encolat i tintes d’impressora.

En el cas de Guyton, l’eina, l’arma o el becari de torn és la Pro 9600, una impressora a tinta Epson Stylus utilitzada per a impressions a gran format (aquest gran format que tan catxondo posa a les institucions artístiques).

Tradueixo, del meu pobre anglès a un un català estàndard, unes declaracions que Guyton va fer el 2004 (podeu llegir l’original aquí):

Recentment he estat utilitzant impressores d’injecció de tinta Epson i escàners com a eines per fer obres que funcionen com a dibuixos, pintures, o fins i tot escultures. Passo moltes hores entre llibres i lògicament, he acabat fent servir pàgines d’aquests com a material. Pàgines arrencades dels llibres i alimentades (reimpreses) a través de la impressora d’injecció de tinta.
He estat un temps jugant amb el Microsoft Word per crear una sèrie formes simples i lletres que després he imprès a la part superior de pàgines arrencades de catàlegs, revistes, pòsters i fins i tot, en teles blanques. El resultat final no és exactament el que se suposa que ha de fer la màquina, ni pel que han estat pensades: imatges sobre un material base llis i uniforme. Per tant, durant el meu procés hi ha una lluita entre l’impressora i el material que conté material previ com adhesius, regalims, ratllades, registres o altres imperfeccions.

018-wade-guyton-theredlist
The Red List

Wade_guyton_untitled_2008

004-wade-guyton-theredlist

015-wade-guyton-theredlist
The Red List
010-wade-guyton-theredlist
The Red List
FP_15_xxx1bL1
Wade Guyton and Stephen Prina at Petzel Gallery
DSC_5100
Wade Guyton and Kelley Walker at Kunsthaus Bregenz
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s