Nicole Eisenman

nicole-eisenman-1
Nicole Eisenman. Nascut al 1965 a Verdun (França)
El treball de la Nicole Eisenman s’estén per l’absurd i l’absoluta irreverencia a la introspecció, a partir de fonts tan variades com pot ser la iconografia dels mites clàssics fins a la cultura popular en general. Les seves pintures i escultures oscil·len entre la representació d’un món arrelat en el llenguatge visual de la història de l’art i una meditació directa, humorística, i crítica a la vida contemporània.

Pinta temes èpics dignes de pintura d’història, com ara expedicions gelades a l’àrtic, o escenes amb sopars familiars o trobades casuals d’amics en un bar a l’aire lliure (concretament els famosos beer garden). Eisenman és una historiadora a voluntat, en ella, en la seva manera de pintar i representar hi veiem elements de la pintura barroca, la pintura al·legòrica, el realisme social, i l’obra figurativa d’artistes visionaris com Philip Guston o Francis Picabia.

Eisenman va estudiar a la Rhode Island School of Design (Providence) i és professora a la Bard College (Annandale-on-Hudson). El seu treball ha estat objecte d’exposicions individuals recents de Studio Voltaire (Londres, 2012) i la Universitat de Califòrnia, Berkeley Art Museum i Pacific Film Archive (2013). Ha participat en exposicions col·lectives a nivell internacional, incloent el San Francisco Modern Art Museum (2011) i el Museu Ludwig (Colònia, 2006). Eisenman va ser cridada a participar a la  Whitney Biennal 2012 i al Prospect II (Nova Orleans i Los Angeles, 2011).

nicole-eisenman-2
Coping
nicole-eisenman-3
Close to edge, 2015
nicole-eisenman-4
It is so, 2014
nicole-eisenman-5
The triumph of poverty, 2009
nicole-eisenman-6
Beer garden with ash, 2009
nicole-eisenman-7
Night studio, 2009
nicole-eisenman-8
Installation view of Prince of swords, 2013
nicole-eisenman-9
Sunday night dinner, 2009
nicole-eisenman-11
Fishing, 2000

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s