Festival Internacional de Mapping Girona

Com alguns sabeu, els dies 22, 23 i 24 de Juliol va tenir lloc a Girona el Festival Internacional de Mapping (FIMG). És un esdeveniment que omple la ciutat pel pont de Sant Jaume i és agradable perquè es fa de nit i inclou música a llocs emblemàtics de la ciutat.

IMG_4726
Esperant que fos les 22:00… i resant perquè la pluja no anés a més.

Aquesta és la presentació de cara al públic ocasional, el nivell tiquis-miquis de l’esdeveniment seria analitzar cada un dels mappings que es van projectar. Tan els grans com els micromapping, la novetat d’enguany.

IMG_4728

Vaig iniciar la meva ruta el divendres a les 22:00, on tenia una expectació molt gran per Suspès de PlayMID (Eloi Maduell, Àlex Posada i Santi Vilanova) i David Sarsanedas (Luthier Drapaire, alcalde de la Cellera… i no se quantes coses més), no van decepcionar gens, i crec que va ser el més fotografiat dels tres dies que va durar l’esdeveniment. En acabat, seguint l’estampida de gent cap les escales de la catedral, on veuríem els primers mappings professionals a la Casa Pastorsº : Need Visual Studio (Romania / Itàlia), Desilence (Espanya / Dinamarca), EPER (Hungria), Tochka Zreniya (Russia) i Alcafilms (Catalunya).

IMG_4739
Molt encertat el temporitzador. 🙂

IMG_4740

IMG_4743

IMG_4744

IMG_4745

IMG_4746
Rere el vidre / Alcafilms

IMG_4747

Baixant per la dreta (allà per on pugen els cavallers a Joc de Trons, a la pujada de Sant Feliu), hi havia una col·laboració entre el Festival FADE, AD’is i l’Obra Social “La Caixa”, que consistia en uns robots (infantils) que havien creat en un taller previ a l’esdeveniment i que mitjançant uns sensors, una persona del públic podia fer-los moure amb el cos, a ritme de la música. Baixant una mica més, una de les propostes que no vaig acabar d’entendre gaire: Moènia de l’escola Elisava.

IMG_4748
Ballarins Animats / FADE Festival
IMG_4750
Moènia / Escola Elisava

Creuant el pont, i ja tard per haver-nos entretingut molt pel camí entrem al Bubbles Gastrobar on ens esperava Efímers del col·lectiu gironí Light & Cook.

IMG_4761

IMG_4762

L’andemà, quedava la segona façana gran, la del Pont d’en Gómez on s’hi projectava la categoría Amateur amb obres de Eilux Digital Art (Mèxic), Seewy (Catalunya), Xavier Bras Vallès aka La Perruquera (Catalunya), Alessio Chinni (Itàlia) amb Alavaro Muñoz Ledo (Mèxic) i Loyko Anastasiya (Ucraïna). Llàstima que l’arbrada que hi ha al carrer, limitava molt els llocs des d’on es podia veure bé les projeccions, però en tot cas, és un problema menor que es pot solucionar fàcilment en les properes edicions del festival. En acabat, enfilem cap a la part educativa on els treballs són més aviat pedagògics (crec que va aconseguir el que es proposaven, però em vaig avorrir una mica, la veritat). A mig camí, ens trobem amb Words of Data d’Aleix Fernàndez aka Onionlab.

IMG_4763

IMG_4765

IMG_4764

Baixem per la pujada de Sant Domènec on ens trobem unes escales d’un vermell intens on en Fèlix Vinyals ens tenia preparada l’obra El so de la pell (que variava segons la parella que hi havia asseguda a la butaca i les marranades els petons que es feien entre ells. Al Cafè Le Bistrot: Marcos Xalabarder, Kris Barnolas i Óscar González presenten El mundo en tus manos. Ja enfilant cap a ciutadans, passem de llarg al CaixaFórum on hi havia el Pictomapping de l’Àlex Pallí (som així de despistats. La veritat és que com que havíem anar uns dies abans a veure l’exposició de Sorolla, ens va fer mandra tornar-hi entrar). Així que aprofitem que hi ha el centre cívic del barri vell a prop per veure Fake de Cynthia Gonzàlez (Espanya) i cap a casa passem pels dos hotels, el Ciutat de Girona, on l’obra del col·lectiu català-espanyol-americà-uruguaià VPM presenta Phiminescence (que creiem que no funcionava…) i pel Peninsular on Juanjo Fernández Rivero aka gNomalab (Catalunya) hi tenia exposada Paisaje Isométrico (que en pocs segons m’ha recordat l’obra Digital/Analog de Joanie Lemercier (França) i Ali M. Demirel (Alemanya)).

IMG_4766
Façana de Les Àligues / Propostes educatives

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s